"Hamis pizza" füstölt lazaccal és spenóttal
sponsored links
Itt a tavasz és így egyre könnyebben beszerezhetõek a friss hozzávalók, alapanyagok. Nekem a spenót az egyik nagy kedvencem. Télen is beszerezhetõ fagyasztott változatban, de frissen még több féle ételhez használható. Itt egy megoldás, ami nem olyan hétköznapi, mint egy szendvics, mégis egyszerûbb, mint a pizza sütés.
Ez egy "hamis pizza", kiváló vendégváró finomság vagy reggeli megoldás. Ennek is létezik ezer verziója, annak függvényében ki, mit tesz rá. Én most egy spenótos- lazacos változat receptjét osztom meg Veletek, remélem sokan kipróbáljátok.
Hozzávalók: (1 fõre)
- 1 db laposkenyér (ha találtok teljes kirölésût az lenne az igazi a diétázók számára.. is)
- 5 dkg füstölt, szeletet lazac
- 2 evõkanál krémsajt (lehetõleg csökkentett zsírtartalmú)
- fél piros húsú kaliforniai paprika
- 1 db édes pepperóni paprika
- egy marék friss spenót
- 5 dkg mozarella sajt
Az elkészítés menete:
Egy száraz serpenyõben melegítsük fel a laposkenyerünket. Tegyük egy tányérra és jöhetnek a feltétek. Kenjük meg a krémsajttal, sózzuk, borsozzuk. Tegyük rá a spenót leveleket, melyeket elõtte alaposan megmostunk és jól lecsöpögtettünk. A kaliforniai paprikát vágjuk vékony csíkokra, a pepperónit karikázzuk fel és tegyük ezt is a "pizzára". Erre jöhet a karikára vágott mozarella sajt, majd a darabokra tépett lazacfilé. Kínáljunk mellé citromot és már fogyaszthatjuk is. Ha többet készítünk és kihûl az sem gond, hiszen hidegen is nagyon finom... De egy sütõben melegen tarthatjuk a laposkenyereket és aztán ha az összes melegítésével megvagyunk tesszük rájuk a feltéteket.